Dārzeņu aukstā zupa karstai vasarai dienai. RECEPTE

Vasara nu jau ir klāt, tāpat arī auksto zupu sezona. Šāds aukstās zupas veids noteikti vislabāk patiks dārzeņu mīļotājiem.

FOTO: Shutterstock.com

Esi radošs un nebaidies variēt!

Sastāvdaļas: 

  • 5 vārīti kartupeļi
  • 3 vārīti burkāni
  • buntīte sarkano redīsu
  • 1/3 daļa vārītu ziedkāpostu
  • 3l kefīra
  • buntīte lociņu un diļļu
  • 4 vārītas olas
  • sāls, pipari, sinepes
  • ja nepieciešams - vārīts, atdzesēts ūdens

Gatavošana:

  • Novārītos kartupeļus nomizo, sagriež četrās daļās un plānās šķēlītēs.
  • Novārītos burkānus nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs.
  • Redīsus nomazgā, ja lielāki, tos sagriež četrās daļās un plānās šķēlītēs.
  • Olas nomizo un sarīvē uz sakņu rīves.
  • Dilles un lociņus smalki sasmalcina.
  • Novārītu ziedkāpostu sadala nelielās rozetītēs.
  • Dārzeņiem klāt lej kefīru, pievieno garšvielas un izmaisa.
  • Ja zupa ir par biezu, to pašķaida ar vārītu, atdzesētu ūdeni.
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne