Sojas soļanka

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzvāra dārzeņu buljonu, pievieno soju un pavāra 5 - 10 minūtes, līdz tā uzbriest un kļūst mīksta. Burkānus nomizo un sagriež salmiņos, papriku - šķēlītēs, nomizotus kartupeļus - mazos kubiņos.

Soju izņem no ūdens, liek uz pannas karstā eļļā un uz straujas uguns maisot apcep brūnu. Kad apbrūnē, pārlej sojas mērci.

Karstā eļļā dažas sekundes apcep koriandru un piparus, tad pievieno burkānus un papriku. Maisot cep, līdz burkāni kļūst dzeltenoranži (mazliet maina krāsu) un smaržīgi, bet paprika - gandrīz mīksta. Tad dārzeņiem pielej ūdeni, kurā vārījās soja. Zupā liek kartupeļus.

Sīki sagriež vai sarīvē skābos gurķus. Kad kartupeļi izvārījušies, zupai pievieno soju, gurķus un tomātu pastu/mērci. Pasniedzot zupas šķīvī liek olīvas (pēc vēlēšanās, tomēr, ja olīvas garšo, ir ļoti ieteicams tās pievienot, tas zupas garšai piešķir pabeigtības noti, kā punktu uz i) un pārkaisa zaļumiem.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata / Dita Lase. – Rīga: Jumava, 2010

 

Sastāvdaļas

  • teksturētas sojas gabaliņi - 300.ml
  • Burkāns - 1.gab
  • Sarkanā paprika - 1.gab
  • vidēji kartupeļi (pēc vēlēšanās) - 1 - 2.gab
  • palieli skābēti vai marinēti gurķi - 3 - 4.gab
  • Tomātu pasta - 100.ml
  • vai tomātu mērce - 100 - 150.ml
  • Sojas mērce.dažas ēd.k.
  • Malts koriandrs - 1/2.tējk.
  • Melnie pipari.pēc garšas
  • Augu eļļa - 4 - 5.ēd.k.
  • Dārzeņu buljons - 2.l
  • zaļās olīvas.pēc izvēles
  • Pētersīļu zaļumi