Zivs citrusaugļu glazūrā

Barbora.lv garšas eksperta, šefpavāra un lauku gardēža Dzintara Kristovska recepte.

FOTO: Publicitātes foto

Šajā receptē uzsvars ir uz smeķīgo glazūru, kuru pasniegt ar jebkuru zivi pēc patikas. Te iederēsies gan lasis, gan forele, jūras karūsa, asaris un pat garneles un jūras ķemmītes, kas kopējai garšas buķetei piešķirs vēl nebijušu akcentu. 

Glazūrai (paredzēts vidēji trīs zivīm jeb piecām vidēja izmēra porcijām):

• Apelsīns 2 gab.
• Citrons 2 gab.
• Laims 1 gab.
• Citronzāle 1 stiebriņš
• Ūdens 300 ml
• Cukurs 100 g
• Ingvers 40 g
• Svaigs čili (vidēji ass) 10 g

Visiem citrusaugļiem nodala mizu ar dārzeņu mizotāju, tā, lai netiek skarta baltā daļa, un izspiež sulu. Sasmalcina ingveru, citronzāli un čili. Katliņā liek mizas un sasmalcināto masu kopā ar citrusu sulu, ūdeni un cukuru. Vāra līdz sīrupa konsistencei uz vidējas liesmas. Kad tas gatavs, nokāš caur sietu. Pāri palikušos augļu griezumus var izmantot atkārtoti tējai.

Ja izmanto veselu zivi, tā ir jāattīra no zvīņām un žaunām, un ādā izdara iegriezumus, ja fileju – to vienkārši pārlej ar glazūru. Zivi grilē, līdz gatava un ik pa minūtei apsmērē ar glazūru. Aromātiskā zivs tā labi saderēs ar svaigiem salātiem vai grilētiem dārzeņiem, taču uz tās var uzlikt arī apgrauzdētus zemesriekstus, smalki sagrieztus lociņus, čili piparus, svaigas piparmētras, baziliku vai svaigu koriandru, kā arī laima daiviņas papildu pikantumam.

Reklāma
Reklāma