Vīnā sautēts lasis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Laša fileju aprasina ar citronu sulu. Uzkaisa sāli un piparus. Fileju var sagriezt gabalos. Burkānus un seleriju nomizo. Sagriež apmēram 2 cm garās sloksnītēs. Puravu noskalo, sagriež sloksnītēs. Sasmalcina sīpolu un dilles. Visus dārzeņus liek lielā pannā. Pievieno vīna un krējuma maisījumu. Uz dārzeņiem novieto lasi. Ēdienā ar karoti liek sviesta piciņas. Uzliek vāku. Ēdienu 10 - 15 minūtes sautē uz lēnas uguns, līdz zivs ir pilnīgi necaurspīdīga un gatava. Lasi pasniedz ar kartupeļu biezeni.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Laša fileja - 500.g
  • Puscitrona sula
  • Sāls - 1.tējk.
  • Baltie pipari - 1/4.tējk.
  • Burkāns - 1.gab
  • Sakņu selerija - 100.g
  • Vidējs puravs - 1.gab
  • Sīpols - 1.gab
  • Diļļu zariņi - 2 - 3.gab
  • Baltvīns - 150.g
  • Saldais krejums - 150.g
  • Sviests - 1 - 2.ēd.k.