Lasis dzērvenēs

Tradicionāli gatavota zivs - tas ir citrons, dille, timiāns, vēl arī kāds sīpoliņš. Bet ja citrons nav pie rokas? Un no groza uz Tevi lūkojas skaistas, spīdīgas dzērvenītes? Ideja nav tālu jāmeklē — dzērvenes taču arī skābas! Tā nu izmēģināju un —- ziniet? — garšo fantastiski!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ņemam vairākas saujas dzērvenes, samīcam (var tāpat arī ar rokām). Tad ņemam zivs gabalus un ierīvējam tos ar dzērvenēm, un atstājam kādu laiciņu, vismaz uz pusstundu (ilgāk jau nevar nociesties). Tad zivi ar dzērvenēm liekam uz folijas, pārkaisam mazliet sāls, šķipsniņu timiāna, satinam un liekam cepeškrāsnī. Cepam 20-25 minūtes.

Kā jāēd? Var tāpat, uzliek uz šķīvja ar visu foliju un pasniedz, var arī ņemt ārā un pasniegt ar rīsiem.
 

Iesūtījusi Ilze Lipska, recepšu konkursa Pārvērt dzērveni! dalībniece

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Zivs (ideāli jau būtu lasis vai forelīte)
  • Dzērvenes
  • Timiāns
  • Nedaudz sāls