Garšīgie vārītu kartupeļu-dārzeņu plācenīši

Neapēstus vārītus kartupeļus var sagatavot dažādos ēdienos, taču no tiem var sagatavot gardus plācenīšus, kas garšos un būs ērti apēdami arī mazākajiem ģimenē. Tajos ideāli iederēsies burkāni to saldā sulīguma dēļ, puravi, kas piešķirs maigu pikantumu, bet droši var likt klāt arī citus dārzeņus: papriku, sīpolus, smalki saēvelētu kāpostu, spinātus vai seleriju kātus, saceptas sēnes vai kas nu ilgāk aizķēries ledusskapī.
Plācenīšiem var pievienot jebkurus dārzeņus pēc izvēles

FOTO: Shutterstock.com

Plācenīšiem var pievienot jebkurus dārzeņus pēc izvēles

Sastāvdaļas

 

  • 800 g vārītu kartupeļu
  • 150 g sarīvēta labi kūstoša siera
  • 1 skaidiņās sarīvēts burkāns
  • ⅓ sīki sagriezta purava
  • 1 ola
  • 2 ēd. k. kartupeļu cietes
  • 1 tējk. sāls
  • ½ tējk. maltu piparu
  • šķipsna rīvēta muskatrieksta
  • eļļa cepšanai

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma

30 MIN 10 PORCIJAS

  1. Vārītos kartupeļus liec bļodā un sastampā pēc iespējas gludenākā masā. Pievieno cieti, olu, sāli, piparus, muskatriekstu un samīci viendabīgu. Rūpīgi iejauc dārzeņus.
  2. Masu sadali 10 vienādās daļās un no katras veido apmēram 2 cm biezus plācenīšus. Cep uz pannas mērenā karstumā no katras puses apmēram 4 minūtes. Pasniedz ar skābu krējumu.
  3. Ņem vērā! Kartupeļus vieglāk sastampāt viendabīgā masā, kamēr tie vēl nav atdzisuši.

 

Saistītie raksti