Atdzīvinām un no jauna pagatavojam savītušus dārzeņus. Recepte

Dārzeņi un augļi veido lielāko daļu no pārtikas atkritumu kopējā apjoma. Lūk, dažas no daudzveidīgajām iespējām, ko iesākt ar dārzeņiem, gan svaigiem, gan tādiem, kas reiz pagatavoti un palikuši pāri no maltītes. Der arī iegaumēt, ka jebkurus dārzeņus, kas ilgāku laiku glabājoties ledusskapī vai pieliekamajā, ir savītuši, var “atdzīvināt”, tos apcepot.
Ja liekas, ka dārzeņi jau savītuši un izmetuši, pamēģini tos atdzīvināt no jauna, apcepot.

FOTO: Shutterstock.com

Ja liekas, ka dārzeņi jau savītuši un izmetuši, pamēģini tos "atdzīvināt" no jauna, apcepot.

 

Tomātu, šķinķa un maizes sacepums

 

PAGATAVOŠANA

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 C/160 C, ja ir ventilators/uz 4.pozīciju, ja ir gāzes plīts. Sajauc sviestu ar ķiplokiem, iezied ar sviestu seklu cepamtrauku. Atlikušo sviestu izmanto, lai apziestu maizes šķēles, tad pārgriez tās uz pusēm pa diognāli.

2. Izkārto maizes šķēles cepamtraukā, tām nedaudz pārklājoties un visapkārt izvietojot tomātus un šķiņķi.

3. Saputo pienu un olas, pievieno sāli un piparus. Pārlej maizei un atstāj uz 5 minūtēm. Pārkaisi ar sieru un cep 35-40 minūtes, līdz sacepums iegūst zeltainu krāsu. Pasniedz kopā ar kraukšķīgiem zaļajiem salātiem.

 

Foto:homo ecos.

 

Kā "atdzīvināt" savītušus dārzeņus? 

Reklāma
Reklāma

Kas jādara:

1.Nomizo dārzeņus un sagriez kumosa lieluma gabaliņos, pārslaki ar olīveļļu, pievienojiet dažas nomizotas ķiploka daiviņas un pārkaisi ar svaigām garšvielām, piemēram, rozmarīnu vai timiānu.

 

2. Cep iepriekš līdz 200°C uzkarsētā cepeškrāsnī sešas līdz 30 minūtes. Pievieno karstos, ceptos dārzeņus salātu lapām, zilajam sieram vai kazas sieram.

 

Šādi sagatavotus dārzeņus var izmantot kā pamatu zupai, ēst kā piedevu makaroniem, rīsiem vai kuskusam.

 

Padomi, kā izmantot pārtiku, ko nereti cilvēki vienkārši izmet, gūti no biedrības "homo ecos:" mājas lapas.

 

Sastāvdaļas