Gaileņu - kāpostu kārtojums lauku gaumē

FOTO: Shutterstock.com

Gailenes notīra, sagriež un apcep sviestā, gandrīz gatavas ar sāli. Tāpat sagatavo kāpostus, smalki sagriež un apcep sviestā uz pannas, gandrīz gatavus ar sāli. Kārto "pīlē" kārtām - kāpostus - gailenes - kāpostus. Visu pārklāj ar skāba krējuma kārtu, apceptiem sīpoliem, sagrieztiem ripiņās. Liek cepeškrāsnī un mērenā siltumā apm 20 min vai uz plīts uz mazas uguns 15 - 20 min, lai izsūt kopā. Pasniedz ar jaunajiem kartupelīšiem, dekorē ar dillēm. Klāt ļoti labi garšo salāti - svaigi gurķīši ar skābu krējumu un zaļumem. LABU APETĪTI!!!!

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Svaigs kāposts.vidēja galviņa
  • Sīpoli - 4-5 .gab
  • Krejums - 100-150 .g
  • Gailenes - 2. litri
  • Dilles.dekorēšanai
  • Sviests - 10 - 150 .g