ņam-ņam

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Drogheria & Alimentari garšvielas

Teļa šķiņķi sagriežam 30 gr gabaliņos, pievienojam nomizotu un gabaliņos sagrieztu apelsīnu. Žāvētās plūmes sagriežam smalkāk un aplejam ar verdošu ūdeni. Seleriju kātus sagriežam 1/2 cm smalkās daļiņās. Plūmēm nolejam ūdeni un pievienojam tās gaļai, pievienojam sagrieztās selerijas, piparus, sāli, ķiplokus. Pārlejam ar minerālūdeni un apmaisām. Marinējam 2 stundas. Kad šašliks iemarinējies, duram to uz iesmiem. Cepam grilā, kas iekurināts ar alkšņa malku.

 

Iesūtījusi: Sintija Donika, konkursa Marinējumu receptes dārza svētkiem dalībniece

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Apelsīns - 1.gb
  • Sarkanie asie pipari.mazliet
  • Seleriju kāti - 100.g
  • Joda sāls.šķipsniņa
  • Gāzēts ūdens - 1/2.l
  • Žāvētas plūmes - 200.g
  • Teļa šķiņķis - 1.kg
  • Sakapātas ķiploka daiviņas