Laša sainīši

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Drogheria & Alimentari garšvielas

Laša filejas nomazgā un nosusina. Apsāla un piparo, apslacina ar citrona sulu un balzamiko etiķi. Izliek četras palielas folijas loksnes un apziež tās ar olīveļļu. Garšaugus noplūc no kātiņiem, nomazgā, nosusina, smalki sakapā. Ķiploka daiviņas nomizo, izspiež caur spiedi un pievieno garšaugiem. Uz katras folijas loksnes uzliek vienu laša gabalu. Garšaugus samaisa ar baltvīnu un atlikušo olīveļļu - maisījumu uzrasina laša filejām.

Laša sainīšus satin, uzliek uz iepriekš uzkarsētā grila un mērenā karstumā cep aptuveni 15 minūtes.

 

Recepti iesūtīja: Liene Zariņa, konkursa Marinējumu receptes dārza svētkiem dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Laša filejas bez ādas - 4.gab
  • Sāls
  • Malti baltie pipari
  • Viena citrona sula
  • Olīveļļa - 50.ml
  • Saišķītis svaigu garšaugu (piem., pētersīļi, baziliks)
  • Ķiploka daiviņas - 2.gab
  • Sausais baltvīns - 100.ml