Risotto ar gaļas mērci

FOTO: Shutterstock.com

Uzvāra buljonu. Gaļas mērci karsē, līdz tā uzmutuļo, pieber rīsus, samaisa, lai rīsi

 pilnībā sajauktos ar gaļas mērci. Dažas minūtes karsē, tad pielej 1/2 glāzi buljona un rīkojas, kā norādīts risotto pamatreceptē. Kad rīsi izsautējušies, ja vajadzīgs, pieber sāli. Ja ēdiens šķiet pārāk sāļš, samazina rīvētā siera daudzumu vai vispār atsakās no tā. Trauku noņem no uguns, iemaisa 1 ēdamkaroti sviesta un pasniedz galdā.
 

Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Rīsi - 1 1/2.glāze
  • Sviests - 1.ēd. karote
  • Mājās gatavots vistas buljons vai buljona koncentrāts - 5.glāzes
  • Sāls pēc garšas
  • Gaļas mērce boloņiešu gaumē - 1 .glāze
  • sarīvēts parmas siers - 3.ēd.k.