Risotto ar Parmas sieru

Klasisks itāļu ēdiens

FOTO: Shutterstock.com

Klasisks itāļu ēdiens

Uzvāra buljonu. Katliņā ar biezu dibenu sviestā un eļļā sautē sīpolus. Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, tiem pieber rīsus un rūpīgi samaisa. Turpina sautēt, kā norādīts risotto gatavošanas receptē. Ja izbeidzas buljons, bet rīsi vēl nav gatavi, turpina sautēt ūdenī. Nedrīkst aizmirst, ka rīsi visu laiku jāapmaisa. Kad šķiet, ka rīsi būs pēc 5 minūtēm gatavi, tiem pievieno rīvētu sieru un atlikušo ēdamkaroti sviesta. Labi samaisa. Sāli pieber pēc garšas. Vārīšanas beigās buljonu pielej mazākām porcijām, lai risoto nebūtu šķidrs.

 

Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Rīsi - 1 1/2.glāze
  • Augu eļļa - 2.ēd. karotes
  • Sviests - 3.ēd. karotes
  • Sasmalcināti sīpoli - 2.ēd. karotes
  • Mājās gatavots vistas buljons vai buljona koncentrāts - 5.glāzes
  • Sāls.pēc garšas
  • sarīvēts parmas siers - 1/2.glāze vai vairāk