Vista siera mērcē

FOTO: Shutterstock.com

Īstā piedeva pie rīsiem!

 

Vistas gaļu (fileju vai stilbiņus bez kaula) sagriežam un apcepam uz pannas kopā ar sagrieztiem šampinjoniem. Tikmēr smalki sagriežam sīpolu, ko liekam katliņā ar nelielu daudzumu eļļas. Pievienojam apcepto vistu ar šampinjoniem,artišokus ( * var arī nepievienot, vai aizstāt ar bambusa dzinumiem), saldo krējumu un kausēto sieru. Sautējam līdz gaļa gatava. Šo pašu vistu var cept arī cepeškrāsnī. Kārto karstumizturīgā traukā. Pārējais tieši tāpat- tikai neilgi, pirms vista gatava, to pārkaisa ar rīvētu sieru. Cep 180 grādos 20 - 30 min. Pasniedz ar kartupeļiem, makaroniem vai rīsiem. Lai labi garšo:)

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Neliels sīpols - 1.gabals
  • Garšvielas vistai - 1/2.tējkarote
  • Saldais krejums - 200.grami
  • Kausētais siers (šķiņķa) - 100.grami
  • Artišoki marinēti* - 1.kārba
  • Šampinjoni - 10.gabali
  • Vistas gaļa - 500.grami