Gatavojam falafelu mājās! Recepte

Tradicionālais, eļļā ceptais arābu ēdiens ir labi iedzīvojies arī pie mums. Tā pagatavošana nav nemaz tik sarežģīta, turklāt paša gatavots falafels būs ekonomiskāks variants par veikalā vai kādā ēstuvē nopērkamajiem.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Nepieciešams:

  • 500g turku zirņu
  • 1 neliels sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. kumins
  • 1 tējk. malts koriandrs
  • sāls, pipari
  • pētersīļu bunte vai pētersīļu garšviela
  • 1 tējk. kardamons
  • eļļa cepšanai
  • ja nepieciešams - mazliet miltu vai rīvmaizes
  • vēl kas svarīgi: spēcīgs blenderis

Pagatavošana: 

  • Blenderī ber sausus turku zirņus, sagrieztu sīpolu, ķiploku daiviņas, sagrieztus pētersīļus (nav nepieciešams neko sakapāt, jo blenderis to visu tāpat samals).
  • Tad pievieno visas garšvielas un sablendē falafela masu.
  • Ja cep pannā, tajā uzkarsē eļļu, veido plācenīšus un liek čurkstināties. Ja cep cepeškrāsnī: falafelu vari veidot arī apaļā formā, apslacīt ar eļļu un likt cepties 190 grādos līdz zeltaini brūns. Vēl to ir iespējams cept friterī, uzkarsējot eļļu un liekot iekšā falafelbumbiņas.

Tradicionālais falafels ir piparots un ass, tāpēc, ja to vēlies asu - blenderī pievieno arī kaltētu čili.

Vēl - ja vēlies falafelu ar kraukšķīgām maliņām, pirms cepšanas apviļā rīvmaizē.

Reklāma
Reklāma

 

 

 

 

Sastāvdaļas