Grilēta liellopa gaļa ar saldo kartupeļu frī un Parmesan sieru

Grilēta liellopa gaļa, pasniegta ar gardiem saldo kartupeļu frī, kas pārkaisīti ar Parmesan sieru. Pasniedziet ar atdzesētu čili majonēzi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bagātīgām vakariņām!

4 porcijas
Laiks: 45 minūtes

Grilēta liellopa gaļa, pasniegta ar gardiem saldo kartupeļu frī, kas pārkaisīti ar Parmesan sieru. Pasniedziet ar atdzesētu čili majonēzi.
Liellopa filejas steiks BBQ sausajā marinādē
1 paciņa Santa Maria BBQ Rub Allround
4 šķēles liellopa filejas steika (180 g)

Saldo kartupeļu frī
6 mizoti saldie kartupeļi
2 ēdamk. rapšu eļļas
0.5 tējk. Santa Maria Tellicherry Black Pepper
1 tējk. Santa Maria Rock Salt
100 ml smalki rīvēta Parmesan siera
50 ml smalki sagrieztu maurloku

Čili majonēze
3 ēdamk. Santa Maria Čipotles Čili piparu
150 ml majonēzes

Liellopa filejas steiks BBQ sausajā marinādē

1. Ierīvējiet steiku ar universālo garšvielu maisījumu gaļas marinēšanai. 
2. Grilējiet tieši uz uguns aptuveni 3 minūtes no katras puses, līdz tā temperatūra sasniedz 56°C.

Ar Parmesan sieru pārkaisīti saldo kartupeļu frī
1. Uzsildiet krāsni līdz 250°C. 
2. Sagrieziet saldos kartupeļus stienīšos. Lieciet tos uz lielas cepšanas plātes un pārslakiet ar rapšu eļļu. Pārkaisiet ar sāli un pipariem. Labi samaisiet. 
3. Cepiet krāsnī 30–35 minūtes vai, līdz tie kļūst zeltaini brūni. 
4. Izņemiet kartupeļus no krāsns un ļaujiet tiem nedaudz atdzist. 
5. Pasniedziet ar pārkaisītu sarīvētu Parmesan sieru un maurlokiem.

Reklāma
Reklāma


Garda aukstā mērce gaļai. Sajauciet majonēzi ar čipotles čili pipariem un pasniedziet!

 

Sastāvdaļas