Aknu-dārzeņu sacepums

No aknām var uztaisīt ne tikai pastēti vien! Sanāks arī gards sacepums.

Sacepumu pasniedz ar skābu krējumu vai, piemēram, kartupeļu biezeni.

FOTO: Shutterstock.com

Sacepumu pasniedz ar skābu krējumu vai, piemēram, kartupeļu biezeni.

Sastāvdaļas:

  • 500g vistu akniņas
  • 1/2 glāze mannas
  • 1/2 glāze piena
  • 3 nelieli sīpoli
  • 3 burkāni
  • 1 puravs
  • sāls pēc garšas
  • melnie pipari
  • eļļa formas ieziešanai
  • rīvmaize formas pārkaisīšanai
  • skābais krējums
  • muskatrieksts

Gatavošana:

  • Vistu akniņas samaļ, pievieno mannu un pienu.
  • Visu rūpīgi samaisa un liek ledusskapī uz vienu stundu.
  • Nomizo sīpolus un smalki sagriež.
  • Notīra burkānus un sarīvē uz sakņu rīves.
  • Smalki sagriež puravu.
  • Šos dārzeņus apcep uz pannas eļļā.
  • Ņem vistu akniņu masu - tajā iemaisa sāli, piparus un muskatriekstu.
  • Cepamo formu iesmērē ar eļļu un izkaisa ar rīvmaizi.
  • Formā lej pusi vistu akniņu masas, pa virsu kārto apceptos dārzeņus.
  • Pa virsu dārzeņiem lej atlikušo vistu akniņu masu.
  • Formu pārklāj ar folliju un liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos cepties apmēram vienu stundu.
  • Uz cepšanas beigām noņem foliju. 

Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas