Nedēļas nogalē braucam sēņot! Žuljēns ar baravikām

 
"Lai pēc smagas darba nedēļas atgūtu spēkus, brīvo laiku vislabāk pavadīt dabā, piemēram, sēņojot. Un tad savu guvumu pārvērst gardā maltītē," saka grilbāra “Lighthouse” šefpavārs Jurijs Mjalenkovs. Viņš dalās baraviku žuljēna receptē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Baudām sēnes!

 

 

Sastāvdaļas:

 

Kartupeļi 25 g

 

Baravikas 70 g

 

Saldais krējums 100 ml

 

Ķiploki 2 – 3 daiviņas

 

Sīpoli 15 g

Reklāma
Reklāma

 

Siers 20 g

 

Ola

 

Garšvielas

 

Gatavošana: 

 

Eļļā apcep ķiplokus un sīpolus, pievieno baravikas, kartupeļus, visu uzvāra un liek žuljēna traukā. Pēc tam sakuļ olas baltumu un liek to virsū iepriekš pagatavotajai masai žuljēna traukā. Masu pārkaisa ar sieru un liek cepeškrāsnī sildīties, kamēr siers izkūst un kļūst zeltaini brūns.

 

Sastāvdaļas