Folijā cepta kukurūza. Tas ir pavisam vienkārši!

Ceptas kukurūzas vālītes var pasniegt kā atsevišķu ēdienu, kā arī ir garda kopā ar grilētu gaļu. 

Arī Latvijas laukos augustā ienākas leknas kukurūzu vāles!

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Arī Latvijas laukos augustā ienākas leknas kukurūzu vāles!

 

 

Sastāvdaļаѕ:

 

Kukurūzas vālītes

 

Sviests

 

Zaļumi

 

Ķiploks

 

Sāls, pipari

Reklāma
Reklāma

 

Folija cepšanai

 

Gatavošana:

 

1. Mīkstā sviestā iejauc sasmalcinātas dilles, baziliku, pētersīļυѕ un pāris sasmalcinātas ķiploka daiviņаѕ. Pieliek sāli un piparus.

 

2. Kukurūzas vālītes nοtīra un iesmērē ar sagatavoto zaļumu sviestu. Katru kukurūzas vālīti ietinam  folijā un liekam cepties aptuveni 40 minūtes cepeškrāsnī, kura sakarsēta līdz 200 grādiem.

 

3. Šādi sagatavotas ceptas kukurūzas vālītes var cept arī uz oglēm. Lai labi garšo! 

 

Autors: Aigars Jansons, labuapetiti.com

 

Sastāvdaļas