Krāsnī cepts lasis ar sezonas dārzeņiem

Gardu un veselīgu maltīti gatavojam paši!

Laša fileja ar dažādiem dārzeņiem. Aikāgaršo publicitātes foto

FOTO: Shutterstock.com

Laša fileja ar dažādiem dārzeņiem. Aikāgaršo publicitātes foto

 

2 porcijas

Nepieciešams:

• Laša fileja - 2 gab. (katra 120 g)

• Kālis - 1 gab.

• Mazie burkāni - 5 gab.

• Baltais sīpols - 1 gab.

• Fenhelis - ½ gab.

• Ķiploks - 3 daivas

• Seleriju kāti - 2 gab.

• Kartupeļi - 2 gab.

• Saldie kartupeļi - 1 gab.

• Timiāns - 3 zari

• Sviests - 2 ēdamk.

• Laims - 1 gab. 

• Sāls / pipari - pēc garšas

• Cepamais papīrs - 2 loksnes

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošanas laiks: 40 minūtes

 

Pagatavošana:

1. Sakarsē krāsni līdz 200 grādu temperatūrai.

2. Noskalo, notīri un, plānās šķēlītēs, gareni sagriez dārzeņus.

3. Marinē dārzeņus pievienojot tiem laima sulu, sāli, piparus un timiāna lapiņas.

4. Sadali dārzeņus divās daļā, katru liec uz cepamā papīra.

5. Katrai dārzeņu porcijai pāri liec laša fileju.

6. Apkaisi to ar pipariem, sāli un svaigām timiāna lapiņām.

7. Laša filejas gabaliņiem uzliec 1 ēdamkaroti sviesta un ietin cepamajā papīrā.

8. Cep krāsnī 10 -15 minūtes.

9. Izņem no krāsns un paturi neatvērtu 2-3 minūtes, lai garšas ievelkas.

 

Atceries, ka šādā veidā vari gatavot arī citu zivi vai dārzeņus. “Asumiņam” pievieno čili vai eksperimentē ar citām garšvielām. 

 

Recepti iesaka: Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

 

Sastāvdaļas