Līdakas fileja ar tvaicētiem dārzeņiem

 Pagatavot veselīgu un īpaši garšīgu līdakas fileju no Latvijā audzētiem produktiem! 

Lai izdevies cienasts! Foto: Aikāgaršo

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai izdevies cienasts! Foto: Aikāgaršo

2 personām

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

 

Nepieciešams:

• Līdakas fileja 500 g

• Mini burkāni 6 gab.

• Kartupeļi 2 gab.

• Mini paprika 4 gab.

• Fenhelis ½ gab.

• Zirņu pākstis 10 gab.

• Ķiploks 3-4 daivas

• Sasmalcināts čili 1 tējk. 

• Sviests 2 ēdamk.

• Olīveļļa 1 tējk.

• Citrons 1 gab.

• Rīvmaize 1 sauja

• Pētersīļi 1 sauja

• Sāls/ pipari pēc garšas

 

Fiksais buljons:

• Sinepju sēklas ½ sauja

• Lauru lapa 2gab

• Baltie pipari ½ sauja

Reklāma
Reklāma

• Kaltēto dārzeņu garšvielu maisījums 1 sauja

• Ķiploks 2 daivas

• Citrons ¼ gab.

 

Pagatavošana:

• Uzliec katlā vārīties ūdeni un pievieno visas fiksā buljona sastāvdaļas.

• Noskalo un notīri dārzeņus, ja nepieciešams, sagriez mazākos gabaliņos.

• Liec dārzeņus caurdurī pārkaisi ar sāli un pievieno 1 ēdamkaroti sviesta.

• Caurduri liec katlam pa virsu un pārliec visam vāku.

• Tvaicē dārzeņus 5 minūtes.

• Pa to laiku līdakas fileju apber ar sāli, pipariem un pārlej nedaudz citrona sulu.

• Kad dārzeņi tvaicējušies 5 minūtes, noņem tos no buljona.

• Buljonā liec zivi.

• Dārzeņus atstāj caurdurī virs zivs un buljona, turpini tos tvaicēt vēl 5 minūtes.

• Noņem katlu no plīts, izņem līdakas fileju, bet dārzeņus atstāj vēl siltumā.

• Līdakas fileju apviļā rīvmaizē un pētersīļos, apslaka ar 1/3 citrona sulu.

• Sakarsē pannu un apcep fileju sviestā un olīveļļā.

• Cep 2 minūtes no katras puses.

• Pasniedz līdakas fileju siltu kopā ar tvaicētiem dārzeņiem.

 

Recepti iesaka: Rimi veselīgas ēšanas Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis 

 

Sastāvdaļas