Vasarīgā un sātīgā vista

Vasarā arī otro ēdienu izejvielās ieviešas izmaiņas. Gribas vairāk izmantot visu svaigo, ko var nopirkt tirgū vai saplūkt savā dārzā! Šī būs piemērota recepte – liec droši pie vistas visu, kas pašiem iet pie sirds (pupiņas, burkānus, jaunos kartupeļus u.c.), kā saka – kopā jautrāk! Recepte no bloga www.lindasvirtuve.wordpress.com.

Vistai liekam klāt visu, kas atrodams dārzā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vistai liekam klāt visu, kas atrodams dārzā!

 

P.S. Pie reizes iesvētīju savu jauno pannu (un atzinu par labu esam!):) Vēlreiz nonācu pie atziņas, ka uz labu pannu/katlu nedrīkst taupīt! – tagad visi IKEA trauki, kas iegādāti pirms daudziem gadiem, iet atpūsties.


Sastāvdaļas (4 personām):

o 4-6 vistas filejas

o 2 tējk. miltu

o 2 tēk. eļļas

o 8 sloksnītes bekona

o 400 ml buljona

o 500 g jaunie kartupelīši (daži cm diametrā)

o 100 g krēmsiera vai kausētā siera

o 200 g svaigu zaļo zirnīšu

Reklāma
Reklāma

o 200 g saldās kukuzūras (es izmantoju konservētu)

o 200 g ķiršu tomātiņi

o sāls & pipari

 

Gatavošana:

1. Vistas filejas ‘izvārta’ miltos un apber ar sāli & pipariem. Pannā (kurai ir arī vāks, jo gaļa vēlāk ir jāsautē) uzkarsē eļļu un filejas no ārpuses apbrūnina – ja nepieciešams, to dara vairākos piegājienos. Tajā pašā eļļā apcep bekonu, kurš sagriezts gabaliņos – cep, līdz tas kļūst caurspīdīgs.

2. Filejas liek atpakaļ pannā pie bekona. Pārlej ar buljonu, liek virsū vāku un sutina 20 minūtes uz mazas liesmas. Pēc pirmajām 10 minūtēm pievieno jaunos kartupelīšus. Visu sautē, līdz vista gatava, bet kartupeļi – mīksti.

3. Beigās pievieno krēmsieru (vai kausēto sieru), pārējos dārzeņus, sāli un piparus (ja nepieciešams). Samaisa un vēl pāris minūtes patur uz uguns bez vāka - lai siers izkūst un dārzeņi uzsilst. Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar saviem mīļākajiem zaļumiem!

 

Avots: www.lindasvirtuve.wordpress.com

 

Sastāvdaļas