Pildītie gaļas veltnīši jeb rullīši

Veltnīši, kas pildīti ar kartupeļu biezeni, sīpolīti un kūpinātu gaļu.

Cik var ēst tās kotletes?! Laiks veltnīšiem!

FOTO: Shutterstock.com

Cik var ēst tās kotletes?! Laiks veltnīšiem!

Sastāvdaļas:

* cūkgaļas karbonāde, bet var ņemt arī citu gaļu - daudzums atkarīgs no tā, cik jūs būsit ēdāji. Es izmantoju 600g

* kartupeļi 2 lieli

* biezpiens ap 150g

* sīpoli 2 vidēja lieluma

* kūpinata cūkgaļa,nedaudz aromātam ap 50g,bet var arī varāk

* siers 50-100g

Pagatavošana:

Vāram nomizotus kartupeļus, līdz tie pilnīgi gatavi. Samīcam biezputrā.

Sīpolus smalki sagriežam, apcepam eļļā, līdz tie klūst zeltaini, tad pievienojam mazos gabaliņos sagrieztu kūpināto gaļu, sautējam ap 5 minūtēm, lai garšas savelkas.

Uz rīves sarīvējam sieru, pievienojam biezpienu, mīcītos kartupeļus, garšvielu kartupeļiem un sīpolus ar kūpināto gaļu. Visu izmaisam.

Kamēr gatavosim gaļu, šo pildījumu liekam ledusskapī.

Sagriežam cūkgaļu šķēlēs, izklapējam kā priekšs karbonādēm.

Sāls nebūs nepieciešama, jo siers un kūpinātā gaļa jau ir sālīti.Ja ir vēlēšanās,tad var apbērt ar pipariem gaļu.

Sagatavojam diegu, ar ko būs jāaptin gaļas veltnīši.

Izklapētai gaļai biezā kārtā smērējam virsū mūsu sagatavoto pildījumu.Tad sarullējam un cieši aptinam ar diegu,lai cepoties neatnāk gaļa vaļā.

Satītos gaļas veltnīšus apcepam uz pannas uz lielas uguns no visām pusēm.
Tad kārtojam cepamtruakā, apakšā var ieliet ļoti minimāli ūdeni,lai cepamtrauka apakšā apsegta.

Virsū liekam foliju kā tādu vāku.

Cepam cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 20-30 minūtēm.Kad veltnīši atdzisuši,tad noņemam diegu.

P.S Kad veltnīši ielikti cepamtraukā, tos var apliet ar krējumu vai tomātu mērci, vai apbērt ar sieru, vai ko tamlīdzīgu.


 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma