Klasiskais sacepums ar kartupeļiem un muskatriekstu

Muskatrieksts kopā ar ķiploku kartupeļu sacepumam piešķir kārdinošu aromātu un patīkamu garšu, bet siers un saldais krējums sara pietiekami sātīgu.

Gatavojam sacepumu!

FOTO: Shutterstock.com

Gatavojam sacepumu!

 

Sastāvdaļas: 

  • Kartupeļi - 1 kg
  • Sīpoli vai puravi - 2 gab
  • Ķiploka daiviņa - 1 gab
  • svaigi malti melnie pipari, sāls
  • ementāles, grijēras vai līdzīgs siers - 150 gr
  • Piens - 130 ml
  • Saldais krejums - 130 ml
  • muskatrieksts (rīvēts)
  • Sviests

 

Pagatavošana: 

Pagatavošanas laiks: apmēram stunda

Reklāma
Reklāma
  • Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. 
  • Sīpolus smalki sakapā. 
  • Sieru sarīvē.
  • Cepamo trauku ieziež ar sviestu. 
  • Vispirms traukā ber sīpolus, tad kā zvīņas liek kartupeļu šķēlītes un pārkaisa ar sāli un pipariem. 
  • Pārber ar rīvētu sieru un atkal kārto kartupeļu šķēles. 
  • Atsevišķā traukā sajauc pienu ar saldo krējumu, iemaisa spiedē izspiestu ķiploka daivu, sāli un šķipsniņu rīvēta muskatrieksta. Šo maisījumu pārlej kartupeļiem - iespējams, ka šķidrums tos nepārsegs, bet tas nekas. 
  • Cep cepeškrāsnī 225 grādu karstumā 45 minūtes.

 

Var pasniegt kā pamatēdienu tikai ar svaigiem salātiem. Protams, tas var būt arī kā piedeva gaļas vai zivs ēdienam.

 

Recepte: žurnāls Veselība