Sacepums itāliešu stilā ar tomātiem un Mozzarella sieru

Tomātu un sieru sacepumu var pasniegt kā siltu uzkodu vai piedevu pie grilētas zivs vai gaļas, bet tas labi garšos arī atsevišķi kopā ar svaigu, grauzdētu maizi un olīvām.

FOTO: Shutterstock.com

Tomātus un Mozzarella sieru sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs. Cepamo trauku mazliet ieziež ar olīveļļu un tajā pamīšus kārto tomātu un siera šķēles (stāvus). Ļoti smalki sakapā sīpolu un ķiploku, sajauc ar divām karotēm olīveļļas, pieber sāli un piparus - visu samaisa un pārlej tomātiem un sieram. Liek cepties 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes. Īsi pirms cepšanas beigās sacepumam vēl pārkaisa oregano vai baziliku (var gan kaltētu, gan svaigu, bet jāņem vērā, ka svaigs baziliks karstumā melnē).

 

Recepte: žurnāls Veselība

www.ekiosks.lv

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • palieli tomāti - 3.gab
  • Mozzarella siers - 250.g
  • mazs sīpols (var iztikt bez) - 1.gab
  • Ķiploks - 1.daiviņa
  • Olīveļļa - 2.ēd.k.
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • Oregano vai baziliks