Cepeškrāsnī cepti zilie sīpoli angļu gaumē

Šī lieliskā piedeva cepetim esot tradicionāls angļu virtuves ēdiens. Anglijā neesmu bijusi, bet pavārgrāmatās tā norādīts. :)

Lieliska piedeva cepetim!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lieliska piedeva cepetim!


1.    Atlasi apmēram vienāda izmēra zilos (jeb sarkanos) sīpolus.
2.    Nogriez lēzenu apakšu, lai sīpols pannā stabili stāv.
3.    Sīpola augšdaļu iegriez krusteniski, bet lūko, lai sīpols nesagriežas pavisam.
4.    Iegriezumos sapilda sakapātu timiānu un lielu šķipsnu sāls (svarīgi, lai nokļūst tieši iegriezumā sāls) un sviestu. Jūlija Visocka savā recepšu grāmatā piedāvā sīpolus pildīt ar smalki sagrieztu bekonu vai speķīti. Proti, smalki sagrieztu speķīti vai bekonu sajaukt ar saberztiem ķiplokiem, sāli, pipariem un sviestiņu.
5.    Liek cepties 200 grādu temperatūrā apmēram pusstundu. Pavārs Džeimijs Olivers sīpolus rekomendē likt cepties blakus cepetim.

Iznākums ir gards un salds!

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Vienāda izmēra zilie sīpoli
  • Sāls
  • sviesta piciņas
  • žāvēts speķītis (bet var iztikt bez)