Krāsainā sātīgā miežu putra

Sātīga putrs recepte kaloriju skaitītājiem. 

FOTO: Shutterstock.com

Miežu putrai var pievienot jebkurus dārzeņus

Putraimus uzbriedina četrās glāzēs auksta ūdens un pēc tam tajā pašā ūdenī vāra 30 - 35 minūtes. Pieber nedaudz sāls. Kamēr putraimi vārās, pannā olīveļļā apcep sasmalcinātu sīpolu, papriku, ābolu gabaliņus, ķiplokus un mandeļu skaidiņas. Kad dārzeņi apcepušies, tos uz mazas uguns vēl 8 - 10 minūtes pasautē. Sautētajiem dārzeņiem pievieno izvārītos putraimus, nedaudz timiāna un citronpiparu. Visu rūpīgi samaisa un pasautē divas trīs minūtes. Ēd siltu.

 

Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana

Gatavo Inga Pūce, Figūras draugu vadītāja

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Miežu putraimi - 1.glāze
  • Olīveļļa - 1.tējk.
  • Paprika - 1.gab
  • Ābols - 1.gab
  • Ķiploka daiviņas - 2.gab
  • Timiāns - 1.tējk.
  • Sāls - 3/4.tējk.
  • Citronpipari - 1/4.tējk.
  • Mandeļu skaidiņas - 15.g