Liellopa gaļas kotletes

Liellopa gaļas kotletes ar dažādām piedevām ir viegli pagatavojams ēdiens ģimenes vakariņām. 

Ja vēlies, lai kotletes sanāk sulīgākas, pievieno nedaudz svaiga speķa.

FOTO: Shutterstock.com

Ja vēlies, lai kotletes sanāk sulīgākas, pievieno nedaudz svaiga speķa.

Sīpolu nomizo, sasmalcina, apcep.

Pievieno sasmalcinātus šampinjonus un turpina cepšanu.

Maltajai gaļai pievieno atdzisušus saceptos sīpolus, sēnes, olu, sasmalcinātus pētersīļus, kečupu, garšvielas un visu samīca.

Veido mazas kotletītes un apcep no abām pusēm sakarsētās taukvielās.

Paprikai izņem sēklas un sagriež strēmelītēs, puravu sagriež ripiņās, abus apcep.

Karstumizturīgā ietaukotā formā liek kotletītes, pārliek apceptos dārzeņus, liek cepeškrāsnī izkarsēties.

Reklāma
Reklāma

Pasniedz ar kartupeļu biezeni vai vārītiem dārzeņiem.

 

Sastāvdaļas

  • Liellopa gaļa - 500.g
  • Šampinjoni - 100.g
  • Sīpols - 1.gab
  • Ola - 1.gab
  • Sasmalcināti pētersīļi - 2.ēd.k.
  • Kečups - 3.ēd.k.
  • Paprika - 1.gab
  • Puravs - 1.gab
  • Sāls, malti melnie pipari