Sparģeļi ar sviesta - olu mērci

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Notīrītus sparģeļus sasien saišķos, vāra sālsudenī, pēc tam atsien un saliek porcijās (250 g). Mērci var pasniegt atsevišķi vai katru porciju pārliet ar siltu mērci, pārkaisa zaļumus.

Mērcei: vēl karstas olas pārgriež, izņem dzeltenumu, ar dakšu saspaida masā, pievieno izkausētam sviestam, saputo, pievieno sāli, piparus, cidoniju sulu, ļoti sīki sasmalcinātus olu baltumus.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sparģeļi - 1.kg
  • Mērcei:
  • Cieti novārītas olas - 4.gab
  • Sviests - 100.g
  • Cidoniju sula - 1 - 2.ēd.k.
  • Sāls, maltie pipari
  • Sasmalcinātas pētersīļu lapas - 1.ēd.k.