Pupiņu un kartupeļu pikas

FOTO: Shutterstock.com

Vārītas pupiņas un kartupeļus divas reizes samaļ gaļas mašīnā (vai blenderī, vienīgi kartupeļus gan labāk neblenderēt). Iegūtajai masai pievieno sagrieztu žāvēto speķi (es parasti to mazliet pannā apcepinu kopā ar sīki sagrieztu sīpolu) un ķimenes un masu samīca. No masas, kamēr tā vēl karsta, veido apaļas bumbiņas. Sakārto māla bļodā (māla bļoda uztur siltumu). Pasniedz ar rūgušpienu vai paniņām. Bērni iecienījuši ēst kopā ar kečupu.

 

Recepti iesūtījusi Daina Auziņa, Pupiņu konkursa dalībniece

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Vārītas pupiņas
  • Vārīti kartupeļi
  • Žāvēts speķis
  • Sīpols
  • Ķimenes