Olu un šķiņķa sacepums

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavošanas laiks: apm 1 st, no tās 45 min krāsnī

Kartupeļus sagriež šķēlītēs. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Šķiņķi sagriež sloksnītēs. Kartupeļus, sīpolus un šķiņķi pamīšus kārto ieziestā cepamajā traukā. Virskārtā liek kartupeļu šķēlītes. Sakuļ olas ar pienu. Pievieno sāli un maurlokus. Kulteni pārlej kartupeļiem. Cep 200 grādos apm. 45 min. Sacepumu pasniedz ar svaigiem rīvētiem burkāniem.

Ēdiens iegūs savdabīgu garšu, ja olu kultenim pievienosiet nedaudz karija.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Auksti vārīti kartupeļi - 750.g
  • Sīpols - 1.gab
  • Kūpināts šķinķis - 300.g
  • Olas - 4.gab
  • Piens - 400.g
  • Sāls - 1.tējk.
  • Sasmalcināti maurloki - 1.ēd.k.