Rīsi ar dārzeņiem un olu

Labs veids, kā izmantot pāri palikušos rīsus. Tikai jāatceras, ka rīsi ir lieliska barotne dažādām baktērijām un mikroorganismiem, tāpēc tie noteikti jāglabā ledusskapī.

FOTO: Shutterstock.com

Lieliska piedeva visiem ēdieniem

4 porcijas
20 minūtes sagatavošanai

1. Lielā pannā uzkarsē ēdamkaroti sviesta un ātri apcep abas paprikas. Izņem no pannas.
2. Sakul olas, lai dzeltenums sajaucas ar baltumu. Izkausē pannā vēl karoti sviesta, lej iekšā olas un ar dakšiņu smalcini, lai tās sarecot veidotu sīkus gabaliņus. Kad olas sarecējušas, pievieno zirnīšus, vēl karoti sviesta un cep 3–4 minūtes.
3. Liec papriku atpakaļ pannā, pievieno rīsus un atlikušo sviestu. Visu rūpīgi izmaisi un karsē, līdz rīsi izsiluši. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Izmēģini!
Izmanto šim ēdienam tādus dārzeņus, kādus vēlies. Tie var būt sīki sagriezti burkāni, sīpoli, selerija... Tikai ņem vērā katra produkta gatavošanas laiku, jo, piemēram, burkāniem tas būs ilgāks, savukārt sīpoliem – pavisam īss.

 

Recepte: Ieva Salmane, stils: Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs  www.garsigs.lv

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Vārīti rīsi - 250.g
  • Zaļie zirnīši, svaigi vai saldēti - 200.g
  • Olas - 4.gab
  • Sarkanā paprika, sīki sagriezta - 1.gab
  • Zaļā paprika, sīki sagriezta - 1.gab
  • Sviests - 4.ēd.k.
  • Sāls, malti pipari