Vārītā pasha

FOTO: Shutterstock.com

Krējumu uzvāra. Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru, pielej pamazām karstu krējumu, sajauc un karsē, līdz masa sabiezē, tad pielej, pastāvīgi jaucot, pie sagatavotā biezpiena un karsē, līdz parādās garaiņi, pēc tam atdzesē. Atdzisušai pieliek saputotu sviestu un sagrieztas sukādes, labi sajauc, liek formā un nosloga.

 

Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Biezpiens - 1.kg
  • Olu dzeltenumi - 4.gab
  • Salds krējums - 400.g
  • Sviests - 200.g
  • Cukurs - 400.g
  • Vaniļas cukurs - 1/2.paciņa
  • Sukādes vai rozīnes - 100.g