Pagatavo gardus bezē cepumus ģimenes kārumniekiem

Gatavojot kūkas vai dažādus saldos ēdienus, bieži vien pāri paliek olu baltumi. Izliet ārā tos negribās, bet bezjēdzīgi glabāt ledusskapī arī nav vērts. Piedāvājam lielisku risinājumu! 

Pagatavo gardus bezē cepumus ģimenes kārumniekiem

FOTO: Shutterstock.com

Gatavojot kūkas vai dažādus saldos ēdienus, bieži vien pāri paliek olu baltumi. Izliet ārā tos negribās, bet bezjēdzīgi glabāt ledusskapī arī nav vērts. Piedāvājam lielisku risinājumu! Pagatavo bezē cepumus. Baudi tos pie kafijas vai iepriecini bērnus ar gardu kārumu. 

Lai izveidotu biezas putas, olu baltumiem jābūt istabas temperatūrā un rūpīgi atdalītiem no olu dzeltenumiem. Ievieto tos sausā, stikla bļodā un pievieno šķipsniņu sāls. Tad veido putas, izmantojot mikseri. Kad putas jau kļuvušas diezgan blīvas, pievieno cukuru, uz vienu olu baltumu pievieno aptuveni 50g cukura. Un tad masu mikserē, līdz izveidojas biezas un blīvas putas. 

Uz cepeškrāsns redelēm uzklāj cepamo papīru un ar karotes palīdzību liec virsū nelielas putu piciņas. Cepumus nevajag cept, drīzāk tie jāžāvē, tāpēc cepeškrāsnī izvēlies režīmu, kas izmanto ventilatoru. Krāsni sakarsē līdz 100 grādiem un cepumus žāvē apmēram pusotru stundu. 

Reklāma
Reklāma

Lai salda diena!