Maigas, mutē kūstošas šokolādes bonbongas - brīvdienu saldumiņš!

Konfektes, kam ideālais nosaukums ir "Šoko bums"!

Autores foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autores foto

Sastāvdaļas:

1 glāze (250 ml) vārīti turku zirņi

ap 50g žāvētas aprikozes

pāris dateles

80g mandeles

50g sviests

5 ēd.k kakao (nesaldināts)

ruma esence, ja vēlas

kakao+ pūdercukurs apviļāšanai

 

Pagatavošana:

Aptuveni 1/3 glāzi turku zirņus iemērcam uz 12 stundām, tad tie būs uzbrieduši un izvāram gatavus.

Samaļam gaļas mašīnā vārītos turku zirņus, žāvētas aprikozes,dateles un apgrauzdētas mandeles.

Visu kopā labi izmaisām.

Reklāma
Reklāma

Katliņā liekam sviestu un kakao, izkausējam maisot.

Sviesta maisījumu pievienojam samaltajai masai, iepilinām dažas piles ruma esenci.

 

Samaisam viendabīgu massu.

Ieliekam ledusskapī uz 1 stundu.

Saveļam mazas šokolādes bumbiņas.

Samaisām un izsijājam kopā kakao un pūdercukuru, aptuveni 1:1

Katru šoko bumbiņu apviļājam kakao.

Paturam ledusskapī līdz pasniegšanai, jo tad tās ir visgardākās.

Ļoti gards,veselīgs našķis!

 

Recepti iesūtīja: Taschinka, Ideālo konfekšu un našķu recepšu konkursa dalībniece

 

Sastāvdaļas