Lieldienu pasha ar augļiem

​Pashas pagatavošana nav sarežģīta, taču prasa daudz uzmanības un mīlestības pret savu darbu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv


1. Pirmais darbs, kas jāveic, ir biezpiena izsijāšana. Biezpiens jāizsijā diezgan sīki, lai dotu pēc iespējas labāku garšu. Lai veiktu šo pienākumu, būs nepieciešamas aptuveni 20 minūtes jūsu pacietības un mīlestības pret biezpienu. 


2. Kad tas paveikts, liekam biezpienu katliņā kopā ar saldo krējumu, cukuru, šķipsniņu muskatriekstu, olām, kuras sakultas tā, lai dzeltenums ar baltumu pilnībā sajaucies, vaniļas cukuru, kanēli un saldkrējuma sviestu, kas sagriezts mazākos gabaliņos, lai raitāk izkustu. Svarīga lieta, ko nedrīkst aizmirst - iemērcam tā dziļāk pirkstu un nobaudām, vai kas netrūkst.


3. Iegūto masu cītīgi maisām uz mazas uguns, neatejot no plīts. Vērojam, lai masa nesāk vārīties, jo tad var sanākt lielas ziepes. Tiklīdz jūtam, ka sāks vārīties, tā gāzi nost - un atdzesēties masu.


4. Kamēr masa atdziest, smuki apgrauzdējam mandeles, lai no smaržas jau visai mājai saskrien mutē siekalas, tad sagriežam sīkos gabaliņos aprikozes, apmēram tādas kā rozīnes. 


5. Pashas masa ir diezgan šķidra, tāpēc jāgaida, lai tā pilnībā atdziest, tad arī var pievienot visus augļus, jo savādāk tie nosēstos garduma dibenā. 


6. Kad augļi pievienoti, atliek pats sarežģītākais - ir jāgaida, kamēr ēdiens nedaudz sastingst. Tām jābūt vismaz 10 stundām, bet es ieteiktu paturēt vismaz diennakti. 

Un visbeidzot - BON APETIT!

Reklāma
Reklāma

 

Iesūtījis Reinis Artimovičs, Lieldienu fotorecepšu konkursa dalībnieks

 

Sastāvdaļas

  • Biezpiens - 1.kg
  • Saldais krejums 35% - 250.grami
  • saldkrējuma sviests - 200.grami
  • Olas - 6.gab
  • Cukurs - 250.grami
  • Vaniļas cukrs - 1.paciņa
  • Malts muskatrieksts - 1.šķipsniņa
  • Malts kanēlis - 1.tējkarote
  • Lobītas mandeles - 100.grami
  • Žāvēti ķirši - 100.grami
  • Žāvētas aprikozes - 100.grami
  • Rozīnes - 100.grami