Tiramisu un siera kūkas variācija

„Šis ir mans mēģinājums pieradināt tiramisu. Ar siera kūkas elementiem. Palīgā nāk Martini un avenes. Ziniet – šādu tiramisu es varētu ēst katru dienu! Kas man patīk visvairāk? Aplam ātrā pagatavošana,” raksta bloga lindasvirtuve.lv autore.

Ja tev neiet pie sirds klasiskais tiramisu, bet tu dievini siera kūkas, tad šis kārumiņš tavu sirdi iekaros pilnībā! Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja tev neiet pie sirds klasiskais tiramisu, bet tu dievini siera kūkas, tad šis kārumiņš tavu sirdi iekaros pilnībā! Autores foto.

 

Sastāvdaļas:

o 400 ml saldais krējums (putojamais)

o 200 g svaigā siera (es ņēmu Philadelphia)

o 6 ēdamk. smalkā cukura (var vairāk, ja gribas saldāku)

o apm. glāze Martini (var ņemt arī saldu vīnu)

o 160 g cepumu ‘dāmu pirkstiņi’

o 500 g avenes (svaigas vai saldētas)

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

1. Saputo saldo krējumu stingrās putās. Pievieno 4 ēdamkarotes cukura un svaigo sieru. Turpina putot, kamēr iegūta viendabīga masa, bieza pēc konsistences.

 

2. Avenes (ja saldētas, tad nedaudz atlaidina) saspaida ar dakšiņu, pievieno 2 ēdamkarotes cukura (var vairāk, ja gribas saldāku!).

 

3. Ņem gareno kēksa formu (skat.fotogrāfiju) un izklāj ar pārtikas plēvi (tā, lai gali karātos pāri – vēlāk kūka tiks ‘ietīta’ šajos plēves galos). Kēksa formā sāk būvēt kūku: pirmajā kārtā liek 4×3 dāmu pirkstiņus, kas pamērkti Martini (jo ilgāk mērcēs, jo slapjāki tie būs – es fiksi iemērcu no abām pusēm, jo patīk, ka cepumi pēc tam neizšķīst). Otrajā kārtā – pusi no putukrējuma-siera masas. Pa virsu – pusi no avenēm. Un atkal dāmu pirkstiņus, šoreiz 5×3, jo kēksa forma uz augšu paliek nedaudz platāka. Augšējā kārta – atlikusī puse no putukrējuma-siera masas. Kūkai pāri liek plēves galus un liek ledusskapī sastingt.

 

4. Izņem kūku no ledusskapja, attin plēvi un liek pa virsu šķīvi, uz kura kūka tiks servēta – tad ar strauju kustību kūku kopā ar šķīvi apgāž. Noņem atlikušo plēvi un pasniedz kopā ar aveņu mērci (atlikusī puse no avenēm sablendētas).

 

Avots: lindasvirtuve.lv