Klasiskā marmorkūka

Šodien gāju ciemos. Bija maz, maz laika kaut ko gatavot ciemakukulim, jo ārā spīdēja saule un gribējās vairāk laika atlicināt pastaigai un svaigā gaisa ķeršanai – tāpēc tapa kaut kas no kūku klasikas – marmorkūka, stāsta bloga www.lindasvirtuve.lv autore Linda.
Kūkas gatavošana ir māksliniecisks process! Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kūkas gatavošana ir māksliniecisks process! Autores foto.

Marmorkūku būs jautri gatavot kopā ar bērniem, jo pats kūkas veidošanas un abu masu (šokolādes un parastās baltās mīklas) kopā jaukšanas process ir interesants un māksliniecisks!

 

Sastāvdaļas:

o 225g sviesta, istabas temperatūrā

o 225g smalkā cukura

o 4 olas

o 225g milti, sajaukti ar cepamo pulveri

o 3 tējk. piena

o 1 tējk. vaniļas ekstrakta

o 4 tējk. kakao pulvera

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

1. Uzkarsē krāsni uz 180C (gāzes krāsni – 160C). Ietauko apaļo kūkas formu. Ar mikseri saputo kopā šādā kārtībā – sviestu, cukuru, olas (pa vienai), miltus, pienu un vaniļas ekstraktu. Puto, līdz veidojas viendabīga masa.

 

2. Sadala masu 2 bļodās vienādās daļās. Vienā no bļodām iemaisa kakao pulveri.

 

3. Ņem 2 ēdamkarotes un abu bļodu saturu pa karotei (pamīšus baltā un šokolādes karote) liek kūkas formā. Kad mīkla no abām bļodām izlikta, kūkas formu ar mīklu sakrata horizontālā virzienā, lai tās virsa izlīdzinātos. Ar karoti ar apļveida kustībām, lēni maisot veido marmora rakstu mīklā.

 

4. Cep 45-55 minūtes, līdz uz kūkā iedurta sērkociņa vairs nelīp mīkla. Izņem no krāsns un atstāj atdzist pirms izņemšanas no formas.

 

Avots: www.lindasvirtuve.lv