Auzu pārslu sacepums ar mellenēm un banāniem

Brīdinu, ka sacepuma droši pietiks kādām 10 porcijām, jo tas ir sātīgs un pietiek ar mazu gabaliņu! Recepte no bloga www.lindasvirtuve.wordpress.com.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Saldēdiens bez gramiņa miltu!

 

Sastāvdaļas:

o 200 g auzu pārslu

o 60 grami valriekstu  (vai kādu citu riekstu)

o 60 g cukurs

o 1 tējk. cepamā pulvera

o 1.5 tējk. kanēlis

o 0.5 tējk. sāls

o 475 ml piena

o 1 ola

o 3 tējk. sviesta

o 1 tējk. vaniļas cukura (vai esences)

Reklāma
Reklāma

o 2 gatavi banāni

o 185 g mellenes

 

Gatavošana:

1. Uzkarsē krāsni uz 190°C. Ar sviestu iesmērē cepamo pannu (es ņēmu 23 cm x 23 cm).

2. Traukā sajauc auzu pārslas, pusi no riekstiem, cukuru, cepamo pulveri, kanēli un sāli.

3. Otrā traukā kopā sakuļ pienu, olas un vaniļas cukuru (esenci).

4. Cepamās pannas apakšā izklāj šķēlītēs sagrieztu banānu. Pa virsu banāniem ber 2/3 no mellenēm. Ogām pa virsu – auzu pārslu masu, auzu pārslām pa virsu – piena masu. Pannu beigās nedaudz sakrata, lai tās saturs izlīdzinātos vienādā līmenī un lai šķidrums noklātu auzas! Noslēgumā pa virsu atkal liek atlikušās ogas un riekstus (bildē redzamajā variantā ir mandeļu skaidiņas, jo valrieksti bija beigušies   ).

5. Cep krāsnī 35-45 minūtes, līdz virspuse ir skaisti brūna! Pēc izņemšanas no krāsns nedaudz atdzesē. Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar pūdercukuru!

 

Avots: www.lindasvirtuve.wordpress.com

 

Sastāvdaļas