Šokolādes kēksi ar makadamijas riekstiem

Šie kēksi nesatur olas, tāpēc būs piemēroti arī vegāniem!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gardi šokolādes kēksi!

Sastāvdaļas:

KĒKSIEM:

Kviešu milti                                300 g

Kakao                                       4 ēd. k.

Malts kanēlis                              1 tējk.

Maltas krustnagliņas                    1/4 tējk.

Sāls                                          1/8 tējk.

Sviests                                     250 g

Gaišais brūnais cukurs                 200 g

Dzeramā soda                           1/2 tējk.

Silts ūdens                               1/2 ēd.k.

Piens                                       250 ml

Rupji sakapāti

makadamijas rieksti                     90 g

Piena šokolādes skaidiņas             90 g

GLAZŪRAI:

Pūdercukurs                             150 g

Kakao                                      1,5 ēd.k.

Ūdens                                     1,5 ēd.k.

Reklāma
Reklāma

Vaniļas ekstrakts                       1/2 tējk.

Rupji sakapāti un viegli

apgrauzdēti

makadamijas rieksti                    90 g

 

Pagatavošana:

1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 grādiem. Divās kēksiem paedzētās veidnēs ieklāj 18 papīra pamatnītes.

2. Gatvao mīklu: bļodā samaisa miltus, kakao, kanēli, krustnagliņas un sāli.

3. Citā bļodā ar mikseri sakuļ sviestu un cukuru gaišās, krēmīgās putās. 

4. Sodu izkausē ūdenī un pievieno sviesta maisījumam. Lēni kuļot ar mikseri, pievieno miltu maisījumu un pienu. Pēc tam mīklā iemaisa riekstus, šokolādes skaidiņas.

5. Mīklu ar karoti liek veidnēs tā, lai katra būtu aizpildīta par 3/4.

6. Cep 25-30 minūtes, līdz mīkla uzbriest un kļūst stingra. Kēksus ar visu veidni liek uz režģa un pilnībā atdzesē.

7. Kēksus pārziež ar glazūru un pārkaisa ar riekstiem.

 

Avots: Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei" Jāņa Rozes apgāds

 

Sastāvdaļas