Biešu - auzu pārslu kēksiņi

Neparasti!

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Precizējums sastāvdaļām: glāze 250ml; 1 glāze apcepti, sablenderēti rieksti, jebkādi, man bija zemesrieksti, bet ideāli būtu vālrieksti; 1,5 glāzes uz smalkās rīves sarīvētas svaigās bietes.

Auzu pārslas sajaucam ar skābo krējumu.
Olas baltumus atdalām no dzeltenumiem. Putojam dzeltenumus ar daļu cukura un vaniļas cukura, līdz masa paliek gaiša, tad pievienojam rīvētas bietes - aplietas ar citrona sulu. Pievienojam auzu pārslas, saputojam. Pievienojam miltus ar cepamo pulveri, riekstus un saputotus olas baltumus ar atlikušo cukuru un vaniļas cukuru. Baltumus putojam stingrās putās. Visu izmaisām kārtīgi.



Lejam formiņās, lielās vai mazās cepam ap 180-200 grādiem 40-50 minūtes, līdz keksiņi palikuši brūni.


Atdzesējam un tad izņemam no formiņām.







 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Svaigas sarkanās bietes - 1 1/2.glāze
  • Skabais krejums - 1.glāze
  • Auzu pārslas - 1.glāze
  • Milti - 1.glāze
  • Citrona sula - 2.ēd.k.
  • Cukurs - 1.glāze
  • Cepamais pulveris - 1 1/2.tējk.
  • Olas - 3.gab
  • Vaniļas cukurs - 2.paciņas
  • Rieksti - 1.glāze