Svaigā siera/jogurta deserts

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Šis ir deserts, kas mūsmājās ir visiecienītākais.Tik katru reizi mainās mazliet sastāvdaļas un to proporcijas.
​Sablenderēju Selgas baltos cepumus 1 paciņu drupačās. Apcepu, sablenderēju zemesriekstus arī drupačās. Daudzums uz aci, mazliet mazāk kā cepumi, bet var arī tik pat, cik cepumi. Izkausēju sviestu, samaisīju riekstu un cepumu drupačas un pielēju sviestu, izmaisīju, lai viss ir mitrs. Lieku formā un izlīdzinu, saspiežu.
Svaigo sieru saputoju ar 4 tēj.k cukura un vaniļas cukuru pēc garšas. Pievienoju 0.5l  jogurtu. Visu izmaisīju. 1/3 glāzes piena iemaisīju 1/2 paciņas Santa Maria želatīnu, pēc 5 minūtēm uzsildīju un izmaisīju, lai izkūst. Tad želatīnu iemaisīju jogurta masā un ielēju formā ar cepumiem/riekstiem. Lieku ledusskapī uz 2 stundām, var arī uz ilgāku laiku.
Virsū uz gatava deserta uzsmerēju citrona krēmu (Lemon Curd), kas atrodas manās receptēs.


Garša fantastiska!

 

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Cepumi - 1.paciņa
  • Jogurts - 1/2.l
  • Svaigais siers - 200.g
  • Sviests.g
  • Cukurs - 4 .tējk.
  • Vaniļas cukurs.pēc garšas
  • Piens - 1/3 .glāze
  • Želatīns - 1/2 .paciņa
  • Citrons - 1.gab
  • Ola - 1.gab
  • Zemesrieksti.g