Melleņu plātsmaize ar auzu pārslām

FOTO: Shutterstock.com

Miltus sajauc ar cukuru un cepamo pulveri. Pievieno taukvielu piciņas, olu un visu saputo. Var izmantot mikseri. Mīklu liek uz ietaukotas plāts un pārklāj ar mellenēm (plāts izmērs apm. 20 x 30 cm). Auzu pārslas sajauc ar cukuru, vanilīna cukuru un taukvielām. Sagatavoto drumstalu maisījumu pārkaisa ar mellenēm. Cep cepeškrāsnī 200 grādos apm. 20 minūtes. Plātsmaizi atdzesē. Sagriež gabaliņos. Plātsmaize labi garšo ar putukrējumu, saldējumu vai vaniļas mērci.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Kviešu milti apm. - 300.g
  • Cukurs - 125.g
  • Cepamais pulveris - 1.tējk.
  • Margarīns vai sviests - 150.g
  • Ola - 1.gab
  • Pildījumam:
  • Mellenes - 1.l
  • drumstalu maisījumam:
  • Auzu pārslas - 50.g
  • Cukurs - 85.g
  • Vanilīna cukurs - 1.tējk.
  • Margarīns vai sviests - 50.g