Biezpiena, riekstu un cepumu pudiņš

FOTO: Inese Stuģe

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Riekstus apcep, atdzesē un sasmalcina. Cepumus sadrupina. Saberztam biezpienam pievieno sagatavoto olas dzeltenumu masu, pieber šķipsniņu sāls, riekstus, rozīnes, sasmalcinātus cepumus un samaisa. Pēc tam iecilā saputotus olu baltumus.

Masu liek ar sviestu ieziestā un ar rīvmaizi pārkaisītā veidnē un 20 - 30 minūtes gatavo tvaika peldē.

Pudiņš labi garšo ar ievārījumu, augļu un ogu mērcēm vai jogurtu.

 

Recepte no grāmatas: Biezpiena grāmata/Edīte Sēja. - Jumava

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Biezpiens - 200.g
  • Olas - 2 - 3.gab
  • Cukurs - 4.ēd.k.
  • Cepumi selga - 60.g
  • Riekstu kodoli - 30.g
  • Rozīnes - 30.g
  • Sviests vai margarīns - 20.g
  • Rīvmaize
  • Citrona miziņa, sāls