Kraukšķīgi ābolu groziņi

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Gatavošanas laiks: apm. 1 st 30 min, no tām ledusskapī 30 min un 28 min krāsnī.

8 gab.

Ar rokām vai virtuves kombainā ātri samaisa mīklu. Mīklu apmēram 30 minūtes tur ledusskapī. Mīklu ieklāj 8 zemās groziņu formiņās (diametrs 9 cm) un sadursta ar dakšiņu. Groziņus cep krāsns apakšejā daļā 200 grādos apmēram 8 minūtes.

Ābolus nomizo. Izņem serdes un sagriež plānās daiviņās. Āboliem var uzslacīt nedaudz citrona sulas. Katliņā samaisa taukvielas, cukuru, krējumu un miltus. Maisījumu uzkarsē un, nepārtraukti maisot, dažas minūtes vāra uz lēnas uguns. Ābolus kārto groziņos. Virsū liek pildījumu. Ābolu groziņus cep krāsnī 200 grādos apmēram 10 minūtes. Uzkaisa mandeļu skaidiņas un cep vēl 10 minūtes. Groziņus pasniedz ar saldējumu vai karoti putukrējuma.

Groziņu var pildīt arī ar svaigiem persikiem vai nektarīniem.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Groziņiem:
  • Rotajumam:
  • Kviešu milti - 1 1/2.ēd.k.
  • Saldais krejums - 2.ēd.k.
  • Cukurs - 60.g
  • Margarīns vai sviests - 75.g
  • Svaiga citrona sula
  • Skābeni āboli - 4 - 5.gab
  • Pildījumam:
  • Ūdens - 2.ēd.k.
  • Margarīns vai sviests - 100.g
  • Kviešu milti - 130.g
  • Mandeļu skaidiņas - 60.g