Kraukšķīgie vistu spārniņi ar svaigu kāpostu salātiem

“Lai sagatavotu gardu maltīti, ne vienmēr virtuvē nepieciešams pavadīt vairākas stundas un pagatavot sarežģītas receptes. Kopīgi ar bērniem var pagatavot interesantu, bet tajā pašā laikā viegli un ātri pagatavojamu maltīti,” stāsta šefpavārs Raimonds Zommers.
Kraukšķīgie vistu spārniņi ar svaigu kāpostu salātiem

FOTO: Shutterstock.com

Kraukšķīgie vistu spārniņi ar svaigu kāpostu salātiem

Sastāvdaļas:

4 porcijām

 

  • 1 kg vistu spārniņi 
  • 170 g medus
  • 40 g citrona sula
  • 130 g sojas mērce
  • 1 ēd.k. smalki sarīvēts ingvers
  • 2 daiviņas ķiploks
  • 300 g kāposts 
  • 100 g burkāns
  • 80 g majonēze
     

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma

 

  1. Traukā samaisa medu, citronu sulu, sojas mērci, sarīvētu ingveru un sasmalcinātu ķiploku.
  2. Iegūtajā marinādē ievieto vistu spārniņus un apmaisa. Traukam uzliek pārtikas plēvi vai vāciņu un novieto ledusskapī vismaz uz 1 stundu (vislabāk ļaut iemarinēties visu nakti).
  3. Kad vistu spārniņi ir iemarinējušies, tos kārto uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 180 grādos 20 minūtes no vienas puses un 20 minūtes no otras puses, līdz spārniņiem veidojas kraukšķīga un zeltaina garoza.
  4. Kamēr cepeškrāsnī gatavojas vistu spārniņi, tievās strēmelēs sasmalcina kāpostu un sarīvē burkānu.
  5. Sasmalcinātu kāpostu un burkānus liek traukā, un pievieno klāt majonēzi un sāli pēc garšas. Visu samaisa.
  6. Sagatavotos salātus bauda kopā ar kraukšķīgajiem vistu spārniņiem medus marinādē.

Saistītie raksti