Kraukšķīgi grauzdēti sīpoli

Kraukšķīgi sagrauzdēti sīpoli jau paši par sevi ir ļoti garšīgi, taču lieliski noder arī ēdienu rotāšanai un garšas bagātināšanai, piemēram, kartupeļu biezputras, zupu, salātu pārkaisīšanai. Tos var likt arī uz maizes. Grauzdēšanai ir piemēroti gandrīz visu veidu sīpoli, izņemot pavasara sīpoliņus.
 

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • Sīpoli
  • Milti
  • Sāls
  • Sviests vai eļļa

Pagatavošana
Sīpolus nomizo un sagriez ļoti plānās ripiņās. Atdali gredzenus citu no cita, pārkaisi ar sāli un rūpīgi samaisi.

Lielā pannā sakarsē bagātīgu devu taukvielu – šim nolūkam vispiemērotākais ir dzidrināts sviests, bet var izmantot arī eļļu vai taukus.

Ieber sīpolus un uz mērenas uguns sutini, līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi. Vienā reizē ieteicams sutināt nelielu porciju, lai visi sīpoli varētu vienmērīgi izsautēties.

Palielini karstumu. Uzsijā 2–3 ēdamkarotes miltu un samaisi.

Tiklīdz sīpoli sāk apbrūnēt, tie nepārtraukti jāmaisa, lai iegūst vienmērīgi zeltaini brūnu toni.

Kad sīpoli sacepušies zeltaini brūni, liec tos uz papīra dvieļa, lai nosusinās liekās taukvielas.

Šādi sīpoli ir ēdami uzreiz, taču tos var arī dažas dienas uzglabāt ledusskapī.

Ja grib grauzdētos sīpolus saglabāt ilgāku laiku, tie ir pilnībā jāizkaltē. Uzber uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, liec 80–100 grādu karstā cepeškrāsnī un kaltē aptuveni 2 stundas. Sīpoliem jākļūst pavisam sausiem un kraukšķīgiem. Ieber cieši noslēdzamā traukā. Šādus sīpolus var uzglabāt 3–4 mēnešus.

Reklāma
Reklāma