Groziņi ar pekanriekstiem

Pekanrieksti nāk no Amerikas, to nosaukums kādā no vietējo indiāņu valodām nozīmēja "rieksti, ko var pāršķelt tikai ar akmeni". Šajos riekstos ir daudz olbaltumvielu, E vitamīna un citu vērtīgu vielu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Garda uzkoda!

Sastāvdaļas:

GROZIŅIEM

Mīksts krējumsiers                                               120 g

Mīksts sviests                                                     125 g

Kviešu milti                                                        150 g

PILDĪJUMAM

Lielas olas                                                          2 gab.

Tumšais brūnais cukurs                                        100 g

Kausēts sviests                                                   2 ēd.k.

Vaniļas ekstrakts                                                 1/2 tējk.

Sāls                                                                  1/8 tējk.

Sakapāti pekanrieksti                                           150 g

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Ieziež ar sviestu 24 mazas groziņu veidnes.

2. Gatavo groziņus: krējumsieru un sviestu ar mikseri strauji saputo. Iemaisa miltus, lai veidotos viendabīga mīkla.

3. Mīklu uz miltiem apkaisītas virsmas izveltnē 3mm biezu. Ar 5 cm diametrā veidni izspiež 24 aplīšus un ieklāj groziņu veidnēs.

4. Gatavo pildījumu: olas sakuļ krēmīgās putās. Iemaisa cukuru, sviestu, vaniļu un sāli, sakuļ. Pievieno pekanriekstus. Ar karoti pilda groziņus.

5. Cep 15-20 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaina un vairs nelīp pie tajā iedurta koka iesmiņa. Atdzesē uz režģa.

 

Avots: Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei" Jāņa Rozes apgāds

 

Sastāvdaļas