Marinēts kraukšķīgs puķkāposts

FOTO: Shutterstock.com

Šis daudzums ir paredzēts vienai 800 gr. burkai.
Puķkāpostu sadalām, lai vieglāk ielikt burciņā. Ieberam vienu ēdamkaroti sāli, vienu tējkaroti cukuru, iemetam lauru lapu, melnos graudu un smaržīgos piparus. Pieliekam papriku un graudu sinepes. Kad burciņā ir salikts un sabērts vis nepieciešamais, tad visam pa virsu uzlejam vārošu ūdeni. Burciņu aizskrūvējam un sakratām, lai izšķīstu sāls un cukurs. Ja puķkāpostu marinējam vakarā, tad nākamajā dienā jau varam lietot uzturā.
Puķkāposts sanāk kraukšķīgs.

Lai labi garšo : )

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Puķkāposts - 1.galviņa
  • Pipari.pēc patikas
  • Lauru lapa - 1.gab.
  • Graudu sinepes - 1.tēj.kar.
  • Paprika - 1.gab.
  • Ūdens.pēc vajadzības
  • Sāls - 1.ēd.kar.
  • Cukurs - 1.tēj.kar.
  • Etiķis 9% - 4.ēd. kar.
  • Ķiploks - 1.daiviņa