Kolrābju un olu salāti

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sagatavotus kolrābjus sarīvē uz rupjās sakņu rīves, pārslaka ar citronu sulu, ļauj ievilkties 15 - 20 minūtes. Vārītas olas sagriež salmiņos, uzmanīgi sajauc ar kolrābjiem, sasmalcinātiem zaļumiem, pārlej ar eļļu. Rotā ar zaļumiem un cieti vārītu olu ripiņām.

 

Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu salāti/Dz. Bandeniece, S. Pumpura. – Rīga: Avots, 1991

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Kolrābji - 4 - 6.gab
  • Eļļa - 4.ēd.k.
  • Olas - 4.gab
  • Citrons - 1/2.gab
  • Sāls
  • Pētersīļu zaļumi