Maigā suflē kūka "Putna piens"

FOTO: Shutterstock.com

No 4 olām, vienas glāzes cukura un vienas glāzes miltu izcep biskvītu. Kad tas atdzisis, pārgriež uz pusēm (horizontāli). Pildījumam: 10 olu dzeltenumus pamatīgi saputo ar glāzi cukura, līdz masa kļūst gaisī dzeltena. Lēnām tajā iesijā vienu ēd.k. miltus un iemaisa vienu glāzi piena. Masu uzvāra ūdens peldē, bet var sildīt arī uz uguns, taču – rūpīgi maisot. Pēc tam masu atdzesē un pievieno tai 300 g sviesta un vanilīnu. Saputo. 10 olu baltumus saputo ar vienu glāzi cukura, uzmanīgi pievieno izkausētu želantīnu. Tad abas pildījuma masas sajauc kopā un novieto vēsumā. Kad krēms sāk recēt, to klāj uz biskvīta daļas, kas ielikta tortes veidnes apakšā un virsū liek otru biskvīta pusi. Kūkai ļauj pāris stundu pastāvēt, lai saželē pildījums. Tad torti ņem ārā no veidnes un pārklāj ar šokolādes glazūru.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Želatīns
  • Olas - 14.gab
  • Cukurs - 3.glāzes
  • Milti - 1.glāze
  • Piens - 1.glāze
  • Sviests - 300.g
  • Vaniļas cukurs